Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kamervragen over regeling Karel Van de Graaf

Cultuur

(Novum) - De afvloeiingsregeling die Karel van de Graaf van zijn oude werkgever Avro ontving, heeft tot Kamervragen geleid. De voormalige presentator van programma's als EénVandaag en Wie is...de Mol? ontving vorig jaar 544 duizend euro aan salaris en ontslagvergoeding, zo bleek uit een jaarverslag van de publieke omroep.

Tweede Kamerlid Martin Bosma van de Partij voor de Vrijheid reageert donderdag furieus en vraagt opheldering aan minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA). "Dit is meer dan een half miljoen gemeenschapsgeld dat door de hardwerkende burger moet worden opgehoest voor een publieke omroep", stelt hij.

Karel van de Graaf verliet de Avro in september na een dienstverband van 38 jaar. Reden voor het besluit was een verschil van inzicht over de inzetbaarheid van de presentator. Zijn nieuwe baan bij een energiebedrijf bleek niet te combineren met zijn werk voor de omroep.

De 57-jarige Van de Graaf reageert nuchter op de commotie over zijn afvloeiingsregeling. "Als twee partijen het erover eens zijn dat ze het oneens zijn, dan is het gebruikelijk dat er een deal wordt gesloten", zegt hij in De Telegraaf. "Deze salarissen horen bij deze wereld. Niets vergeleken bij dat van voetballers, veel vergeleken bij dat van mijn vader, een ongeschoolde metaalarbeider. Mag ik er nog aan toevoegen dat ik over dit bedrag ook belasting betaal?"

Deel dit artikel