Kamervragen over opeet-stunt Dennis en Valerio

cultuur

Nowelle Barnhoorn

Valerio Zeno (links) en Dennis Storm (rechts) met elkaars vlees in zakjes. In het midden advocaat Gerard Spong.
Update

Ook de politiek valt over het BNN-programma Proefkonijnen, waarin Dennis Storm en Valerio woensdag een stukje vlees van elkaar opaten. Kamerlid Maarten Haverkamp (CDA) wil vragen stellen over het experiment.

In het NCRV-radioprogramma Lunch! op Radio 1 betoogde de politicus gisteren: 'De wet overtreden is niet een taak van de publieke omroep'. Haverkamp wil daarom opheldering van minister Marja van Bijsterveldt (Media) en minister Opstelten (Justitie).

Bij de opname van het programma was ook advocaat Gerard Spong aanwezig, om de presentatoren bij te staan als er juridische stappen tegen hen zouden worden genomen. De strafpleiter stelt dat het niet gezegd is dat kannibalisme op deze wijze wettelijk verboden is. Het experiment hoort juist wél bij de publieke omroep thuis, benadrukte hij. 'Het zet mensen aan tot discussie en nadenken.'

Eerder was er al commotie in het buitenland over de proef, waarin een chef-kok uiteindelijk een stukje bil en een stukje buik van de mannen bereidde. Lang werd ook gedacht dat het om een hoax gingen. De Daily Mail noemde de actie 'ziek' en ABC News verweet de presentatoren publiciteitsgeil te zijn. Overigens zorgde de wereldwijde ophef niet voor torenhoge kijkcijfers: Proefkonijnen wist uiteindelijk nog geen half miljoen kijkers te boeien.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie