Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Interpol denkt gestolen kunst Rotterdam terug te vinden

Cultuur

Redactie

Kunsthal in Rotterdam © ANP

Interpolbaas Ronald Noble verwacht dat de uit de Kunsthal in Rotterdam gestolen meesterwerken zullen worden teruggevonden. Hij zei dat donderdag tijdens een bezoek aan de Roemeense hoofdstad Boekarest.

De secretaris-generaal toonde zich zeer tevreden met het onderzoek van de Roemeense politie in samenwerking met de Nederlandse politie en medewerkers van de Interpolafdeling Gestolen Kunst. Daardoor konden eerder deze week drie verdachten worden aangehouden.

Onder de gestolen werken zijn onder meer een schilderij van Picasso, een van Matisse en twee van Monet. Politie en justitie in Roemenië vermoeden dat de schilderijen nog in het land zijn, omdat de drie Roemenen zelf of via een intermediair de schilderijen te koop zouden hebben aangeboden. De Roemeense politie denkt dat de drie mogelijk uitvoerders waren, maar dat er nog veel meer mensen betrokken zijn geweest bij wat de kunstroof van de eeuw wordt genoemd.

Deel dit artikel