Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Institut Néerlandais voert actie tegen sluiting

Cultuur

Een medewerker van het Gemeentemuseum in Den Haag kijkt naar werk van Pablo Picasso. Het toonaangevende museum Centre Pompidou in Parijs leende vorig jaar 40 topstukken uit aan het museum voor een tentoonstelling over Parijs. © ANP

Het personeel van het met sluiting bedreigde Institut Néerlandais in Parijs gaat bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag een bezwaarschrift indienen. Ook komt er een handtekeningenactie voor een open brief aan de koningin.

De medewerkers zijn kwaad omdat het besluit is genomen door een demissionair minister met een parlement op reces.

Het ministerie maakte vorige week bekend geen subsidie meer te geven en wil dat de ambassade in Parijs de activiteiten overneemt in samenwerking met Franse en Nederlandse culturele instellingen. Tot 1 januari 2015 blijft Institut Néerlandais per jaar 2 miljoen euro ontvangen.

D66 en CDA zijn tegen de sluiting. Beide partijen hebben gisteren  vragen over de kwestie gesteld aan minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken. 'Ik vraag het kabinet om de beslissing in te trekken. Een nieuw kabinet moet hierover beslissen. Wat mij betreft blijft het Institut Néerlandais gewoon open, aldus fractieleider Alexander Pechtold van D66.

Marieke van der Werf, Tweede Kamerlid van het CDA, meent dat met de sluiting niet alleen een belangrijk Nederlands wetenschappelijk en cultureel bureau in Frankrijk verloren gaat, maar ook belangrijk cultureel erfgoed.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie