Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

In ‘The Lego Movie 2’ staat niets op het spel

Cultuur

Ronald Rovers

Lucy en Emmet in ‘The Lego Movie 2’. © x
Filmrecensie

The Lego Movie 2
Regie Mike Mitchell
Met Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett
★★☆☆☆

The Lego Movie 2 is misschien nog net onderhoudend voor doorgewinterde fans maar eigenlijk is de lucht er nu al uit. Dus hou maar op met bouwen. Een derde deel hoeft niet.

Lees verder na de advertentie

Vijf jaar nadat alleman Emmet Brickowski in The Lego Movie een held werd en de kwaadaardige Lord Business versloeg, wordt Bricksburg geteisterd door een gevaar van ongekende omvang: Duplostenen, onder aanvoering van generaal Mayhem. Ondanks hun schattige stemmetjes en infantiele voorkomen, veranderen ze Bricksburg in korte tijd in Apocalypseburg en ontvoeren Batman, Emmets vechtgrage vriendin Lucy en Unikitty naar een sterrenstelsel ver, ver weg.

 Waar de buitenaardse koningin van de Duplo's om onduidelijke redenen met Batman wil trouwen. Emmet is al die tijd z'n oorspronkelijke zachte zelf gebleven, maar onder invloed van z'n stoere alter-ego Rex Dangervest ziet hij in dat er opnieuw gevochten moet worden.

Lang lang geleden in 2014 sprankelde deze bende geanimeerde legostenen maar deel 2 is een futloze herhaling die met kansloze grappen veel te graag wil scoren. En hoe minder je lacht, hoe meer de film het probeert. Hoogtepunt van de soundtrack in het eerste deel was 'Everything is awesome!', nu wist men niks beters te verzinnen dan 'Catchy Song'.

 Op zich kan een apocalyptisch gevecht met Duplostenen best onderhoudend en dramatisch zijn maar in dit vervolg staat niets op het spel. Batman die gered moet worden van een huwelijk? Het is niet bepaald de oorlog die een eind moet maken aan alle oorlogen.

Elke week worden de nieuwste films besproken door onze recensenten. U leest de recensies hier.

Deel dit artikel