Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Illusioniste Sittah beschuldigd van plagiaat

Cultuur

(Novum) - De Nederlandse illusioniste Sittah is beschuldigd van het stelen van een goocheltruc. Een collega uit de Verenigde Staten beweert dat ze de act met de brandende speren van hem heeft gestolen. Door de aantijgingen komt het wereldkampioenschap, waar Sittah met het kunstje aan meedoet, in gevaar.

Sittah zegt in het entertainmentprogramma RTL Boulevard de beschuldiging onterecht te vinden. "Het wiel is allang uitgevonden, iedereen steekt oude dingen in een nieuw jasje." Een Nederlandse bond voor illusionisten gaat de zaak tot op de bodem uitzoeken.

Het is niet de eerste keer dat Sittah wordt beschuldigd. Toen ze met Hans Klok in Las Vegas optrad, werden de twee bedreigd door de Amerikaanse goochelaar Jonathan Pendragon. Ook hij beweerde dat het duo een act van hem had gestolen.

Sittah is deze zomer met haar trucage te bewonderen in attractiepark Duinrell. Vorig jaar werd de blondine in Stockholm uitgeroepen tot Wereldkampioene in het illusionisme.

Deel dit artikel