Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Huub Stapel: van nieuwsgierige liftmonteur tot TV Topper

Cultuur

20.40 uur, Nederland 2

Presentator Jos Brink ontvangt in deze uitzending van ’TV Toppers’ de acteur Huub Stapel. Stapel (1954) is Limburger van geboorte, maar woont met vrouw en twee zonen in Amsterdam.

Op de toneelschool raakte Huub bevriend met Sjoerd Pleijsier, met wie hij later speelde in ’Willem van Oranje’, de tv-serie waarop zijn grote doorbraak volgde.

De acteur werd bekend in 1983 met zijn hoofdrol als nieuwsgierige liftmonteur in de technohorror ’De Lift’ van regisseur Dick Maas.

Daarvoor had hij echter al in enkele grote films meegespeeld, waaronder ’Van de koele meren des doods’ en Ben Verbongs ’Het meisje met het rode haar’. Later zouden kassuccessen als ’Flodder’ (waarin hij zoon Johnny speelt), ’Amsterdamned’ en ’Van God los’ volgen.

Stapel speelde ook mee in series als ’Willem van Oranje’, ’De Partizanen’ en ’Retour Den Haag’ (als Ed van Thijn). Tevens was hij te zien in talloze Duitse krimi’s.

Daarnaast presenteert de acteur zich als groot autoliefhebber de tv-programma’s ’Stapel op auto’s’ en ’Stapel in de States’.

In ’TV Toppers’ komen vanavond zijn favoriete tv-fragmenten van aan bod, waaronder Tommy Cooper, ’De Weg’ met Sjoerd Pleysier, het Britse autoprogramma ’Topgear’, de tourzege van Jan Jansen, ’In de Vlaamsche Pot’ met Chantal Janzen en ’Monty Python’. Het kijkersfragment is ’Waar kan ik je ’s nachts voor wakker maken’ met Bart de Graaf.

Te gast zijn ook Sjoerd Pleysier, Chantal Janzen en Ellen ten Damme. Actrice/zangeres Ten Damme – met wie Huub Stapel jaren figureerde in reclamespotjes voor verzekeraar Zwitserleven – zingt het lied ’Ich bin von Kopf bis Fuss auf Liebe eingestellt’, het bekende lied van Marlène Dietrich.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie