Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Het liedje van de week: Girlfriend/ Damn, dis-moi

Cultuur

Joris Belgers

Héloïse Letissier kan identiteit, man/vrouw-verhoudingen en machocultuur in één regel vatten. © rv

Telkens kwam er tijdens de shows van de Franse electropopact Christine & The Queens een uitzinnig blokje ninetieshiphop voorbij. Daarmee verklapte Héloïse Letissier al een beetje haar voorliefde voor ouderwetse hiphop, en in haar vorige week verschenen nieuwe single 'Girlfriend' flirt de zangeres vol overgave met het genre.

Niet dat het een rapnummer is, neen, maar wel geproduceerd door g-funk-grootheid Dâm-Funk. G-funk: denk aan de zomerse vibe van Snoop Dogg, en je bent er wel een beetje. Wat een heerlijk lichtvoetige, dansbare track, een voorproefje van haar nieuwe plaat. In de tekst verwijst ze trouwens ook nog naar Eminem, maar dat heeft niet zozeer met hiphop als wel met identiteit, man/vrouw-verhoudingen en machocultuur te maken. En dat verpakt ze allemaal in één regel. Jup.

Lees verder na de advertentie

Bijzonder is dat er twee versies zijn - een Franstalige en een Engelse. Met verschillende teksten, maar de boodschap blijft dezelfde. De genderbendende Letissier (ze afficheert zich voor de gelegenheid als Christine & The Queens) wil als vrouw ongegeneerd geil mogen zijn. Zij trekt de teugels aan, zij domineert.

En hoe. Daar doet ze trouwens geen moment drammerig over. Zoals ze zelf in een toelichting op het nummer uiteindelijk zegt: hup, gooi die dansmoves er maar in. Zomerhitje? Reken maar.

Girlfriend/ Damn, dis-moi - Christine & The Queens feat. Dâm-Funk

Iedere vrijdag kiest onze muziekredactie een liedje uit dat het gevoel van de week het beste vangt.

Deel dit artikel