Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Graffiti-bende of kunstenaars?

Cultuur

Redactie

© Mailonline.

Drie jonge mannen die voor meer dan 150.000 pond aan schade toebrachten aan het openbaar vervoer in Londen kregen van de rechter een pluim voordat hij ze tot een gezamenlijke celstraf van twee jaar veroordeelde.

Rechter Henry Blacksell noemde Keiron Cummings (21) Alex Rowe (22) en Billy McColl (17) 'getalenteerde jonge artiesten' en zei dat hij ze de eigenlijk niet naar de gevangenis wilde sturen. "Ze hebben talent en op sommige ontwerpen in Rowe's portfolio zou je trots zijn". Het trio werkte samen onder de naam SMT en gaf toe dat hun doel was om op zoveel mogelijk plaatsen hun 'tag' te zetten. Vooral treinen en treintunnels moesten het ontzien.

Rechter Blacksell zei ook de publieke frustratie en de schade die de jonge vandalen hadden veroorzaakt te begrijpen en daarom legde hij de 'laagst mogelijke straf' op: een celstraf van een jaar voor Cummings, negen maanden voor Rowe en zes maanden jeugddetentie voor McColl.

Volgens website Mailonline zei rechter Blacksell dat graffiti vaak wordt gezien als een misdrijf zonder slachtoffers, maar dat als er treinen uit de roulatie moeten worden genomen, daardoor gewone mensen in hun dagelijkse leven worden benadeeld.

Deel dit artikel