Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

George W. Bush onthult zijn schilderwerken

Cultuur

De Amerikaanse oud-president George W. Bush schildert graag portretten van wereldleiders. Vrijdag heeft hij 24 van de werken onthuld. De schilderijen zijn vanaf zaterdag te zien in het museum van de familie Bush in Dallas (Texas) op de expositie 'De kunst van leiderschap'.

Bush heeft onder anderen de Russische president Vladimir Poetin, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en zijn eigen vader, oud-president George H.W. Bush, geportretteerd.

First Dog
Na zijn presidentschap (2001-2009) nam Bush de kwast op. Hij schilderde in zijn beginperiode onder meer zijn hond Barney, de bekende Schotse terriër en voormalige 'First Dog', die vorig jaar overleed.

Naar eigen zeggen is Bush geïnspireerd geraakt door de schilderkunsten van de Britse oorlogspremier Winston Churchill. Hij stelde daarop een kunstmentor aan. 'Er zit een Rembrandt in dit lichaam gevangen. Uw opdracht is hem te ontketenen', zou Bush hebben gezegd.

Lees verder na de advertentie
© AP
Voormalige minister president Ehud Olmert van Israël. © ap
De Iraakse premier Nouri al-Maliki. © ap

Deel dit artikel