Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Gemeentemuseum heropent Wonderkamers

Cultuur

Redactie

In het Gemeentemuseum in Den Haag gaan vandaag de Wonderkamers weer open voor het publiek, een interactieve afdeling voor bezoekers en kinderen. Die kunnen met de modernste technieken kennis maken met kunst, architectuur en mode. Het is volgens het museum wereldwijd een uniek concept.

Het museum wil op deze manier moderne kunst onder de aandacht brengen. De Wonderkamers gingen vorig jaar dicht voor verbouwing.

Ook is er plek ingeruimd voor een grote collectie miniatuurkunst met 2000 kleine kunstwerken van grote meesters. Er zijn miniatuurwerkjes te zien van wereldberoemde kunstenaars als Damien Hirst, Marlene Dumas, Co Westerik en Roy Lichtenstein. Kunstenaars maken dergelijke minikunstwerken veelal voor vrienden.

Het museum heeft de miniatuurtjes voor vijf jaar in bruikleen gekregen. Het is de grootste bruikleen voor het museum ooit en afkomstig van particuliere verzamelaars Lex en Ria Daniëls.

Deel dit artikel