Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Eindhoven eert Lenny Kuhr met penning

Cultuur

(Novum) - Lenny Kuhr heeft zondagmiddag de Vriendschapspenning van de Stad Eindhoven ontvangen uit handen van burgemeester Gerrit Braks. Ze ontving die vanwege haar veertigjarig jubileum als zangeres en voor haar relatie met de stad Eindhoven. De zangeres woont in Nuenen, vlak bij de lichtstad.

De 57-jarige artieste werd eerder deze week ook al in het zonnetje gezet. Dinsdagavond werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontving de koninklijke onderscheiding na de première van haar jubileumshow '40 Jaar verliefd' in Eindhoven.

Kuhr koos voor haar theatershow uit meer dan twintig albums de veertig mooiste en voor haar meest kenmerkende nummers. Ze trekt tot eind april langs de Nederlandse theaters met '40 Jaar verliefd'.

Lenny Kuhr werd bij het grote publiek bekend door haar overwinning op het Eurovisie Songfestival in 1969 met het nummer 'De troubadour', dat ze zelf schreef. Later scoorde ze hits als 'Visite' en 'Maar ja'.

Deel dit artikel