Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

ECI Literatuurprijs naar Koen Peeters

Cultuur

Redactie

Koen Peeters (m) wint de ECI Literatuurprijs 2017. Hij wordt geflankeerd door juryvoorzitter Thom de Graaf (l) en winnaar van vorig jaar Martin Michael Driessen. © ANP

De ECI Literatuurprijs is dit jaar voor de Vlaamse schrijver Koen Peeters met zijn boek De Mensengenezer. Dat is donderdagavond bekendgemaakt tijdens een literaire avond in het Theater aan het Spui in Den Haag.

De winnaar van de door een vakjury toegekende prijs krijgt een bedrag van 50.000 euro en een sculptuur. Juryvoorzitter Thom de Graaf zei dat is gekozen voor "een helder geschreven boek dat het anekdotische overstijgt".

Lees verder na de advertentie

Op de zogenoemde shortlist stonden verder Eindeloos Eiland van Huub Beurskens, De waren van Daniël Rovers, Noodweer van Marijke Schermer, Yucca van Peter Terrin en Halleluja van Annelies Verbeke. Zij krijgen allemaal vijfduizend euro. Eerder op de avond was de ECI Lezersprijs ook al aan Peeters toegekend.

Voor de ECI Literatuurprijs kwamen boeken in aanmerking die tussen 1 juli 2016 en 30 juni 2017 zijn verschenen.

Vorig jaar won Martin Michael Driessen zowel de ECI Literatuurprijs als de ECI Lezersprijs met zijn boek Rivieren.

Lees hier de recensie van De Mensengenezer

Lees ook: Wie is er (nog) blij met de ECI Literatuurprijs?

Deel dit artikel