Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Eagles verslaan Britney in Amerikaanse hitlijst

Cultuur

(Novum/AP) - The Eagles hebben Britney Spears van de hoogste positie in de Amerikaanse albumlijst Billboard Top 200 gestoten. Van het nieuwe album 'Long road out of Eden' werden in de eerste week 711 duizend exemplaren verkocht. Van Britney's 'Blackout' gingen 290 duizend stuks over de toonbank, waarmee de popzangeres nu op twee staat.

'Long road out of Eden' is de eerste studioplaat van The Eagles in 28 jaar. Eerder deze week bereikte het album van de Amerikaanse rockband al de eerste plaats in de Britse albumlijst. Een primeur, want ondanks hits als 'Hotel California' en 'Take it to the limit' wist de band nooit eerder een nummer 1-positie te bemachtigen in de Britse lijsten.

Het succes in de VS is overigens niet geheel onomstreden. Billboard heeft zijn beleid moeten aanpassen toen bekend werd dat het album van The Eagles exclusief verkrijgbaar werd via winkelketen Wal-Mart. Normaalgesproken worden de verkoopcijfers niet meegenomen in de telling als een album via slechts één verkooppunt verkrijgbaar is.

Deel dit artikel