Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Dood actrice Natalie Wood niet langer in de boeken als ongeval

Cultuur

Redactie

Natalie Wood in haar beginjaren als actrice. © epa

Meer dan dertig jaar na de mysterieuze verdrinkingsdood van actrice Natalie Wood is maandag een nieuw autopsierapport vrijgegeven waarin haar doodsoorzaak is veranderd in 'onbepaald'. Tot dusverre was het overlijden van de ster uit de musicalfilm West Side Story geboekstaafd als ongeval.

Volgens het autopsierapport vertoonde het lichaam van Wood kneuzingen die nieuw leken en 'die ze kan hebben opgelopen voor ze in het water viel', aldus de zender ABC. De arts die de autopsie uitvoerde, noteert dat hij 'niet kan uitsluiten dat de verwondingen niet te wijten zijn aan een ongeval'.

Geen moordzaak
De wijze waarop de actrice om het leven kwam, werd daarom aangevuld tot 'verdrinking en andere onbepaalde factoren'. Betrokkenen bij het politieonderzoek zeggen dat haar dood daardoor nu niet ineens wordt gezien als een moordzaak.

De destijds 43-jarige Wood verdronk in 1981 tijdens een boottocht op het jacht van haar echtgenoot, acteur Robert Wagner voor de kust van Californië. Ook vriend en collega Christopher Walken bevond zich aan boord.

Getuigen
Eind 2011 werd het onderzoek naar haar dood heropend nadat zich getuigen hadden gemeld met nieuwe informatie. Een van hen zou de kapitein van het jacht zijn.

Lees verder na de advertentie
Natalie Wood kort voor haar dood in 1981. © ap


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel