Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Doek Francis Bacon brengt ruim 50 miljoen euro op

Cultuur

Redactie

Het portret van George Dyer door Francis Bacon. © photo_news

Een portret dat de Britse expressionistische kunstschilder Francis Bacon maakte van zijn geliefde en muze George Dyer, is tijdens een veiling in Londen voor 42,2 miljoen pond (51,4 miljoen euro) verkocht. Dat heeft het veilinghuis Christie's meegedeeld.

Het doek 'Portrait of George Dyer Talking' werd geschilderd in 1966, toen Bacon volgens diverse kunstkenners op de top van zijn carrière zat. De koper bleef anoniem.

Het veilinghuis dacht met het doek zo'n 28 miljoen pond op te halen, maar het eindbedrag van 42,2 miljoen pond overtrof alle verwachtingen en is een recordsom voor Christie's in Europa, zo meldt het veilinghuis. Voor de in 1992 overleden Bacon gaat het niet om een record, want zijn drieluik 'Three Studies of Lucian Freud' werd in november vorig jaar voor 106,2 miljoen euro geveild in New York.

Een ander werk van Bacon, 'Study for a Portrait', veranderde tijdens dezelde veiling voor 2,7 miljoen pond (3,2 miljoen euro) van eigenaar.

Lees verder na de advertentie
"Three Studies of Lucian Freud" werd eerder voor 106,2 miljoen euro geveild in New York. © EPA

Deel dit artikel