Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Dio en Miss Montreal Ambassadeurs vrijheid

cultuur

redactie

Sanne Hans © ANP

Rapper Dio, zangeres Miss Montreal en de band Chef'Special treden dit jaar op als Ambassadeurs van de Vrijheid 2013. Ze bezoeken op 5 mei de 14 bevrijdingsfestivals in het land en vormen ze het gezicht van de vrijheid. Dit maakte het Nationaal Comité 4 en 5 mei dinsdag bekend.

Al ruim 20 jaar zetten Nederlandse artiesten zich in voor de vrijheid. De Ambassadeurs van de Vrijheid bezoeken de bevrijdingsfestivals met helikopters van het ministerie van Defensie. Ze roepen de festivalbezoekers bij te dragen aan vrijheid wereldwijd en stil te staan bij thema's als democratie en mensenrechten.

Miss Montreal bezoekt Assen, Groningen, Leeuwarden, Almere en Zwolle. Chef'Special gaat met de helikopter naar Roermond, Den Bosch, Utrecht, Wageningen en Haarlem. Dio treedt op in Vlissingen, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

Vorig jaar bezochten ruim 800.000 mensen de festivals. In totaal zijn er 250 bands op circa 40 podia.

Het Bevrijdingsfestival Den Haag verhuist dit jaar naar het Malieveld. De oude locatie op het Spuiplein werd te klein voor het groeiende aantal bezoekers en is dit jaar niet beschikbaar wegens bouwwerkzaamheden. Naast Dio treedt zangeres Leona Philippo, winnares van The Voice of Holland, op in Den Haag.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie