Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Deze tekening van eerste Kuifje-strip leverde bijna een miljoen euro op

Cultuur

Redactie

De bewuste tekening, persoonlijk ondertekend door Hergé. © AFP

Een tekening die was gebruikt voor de voorkant van het eerste stripboek van Kuifje is bij een veiling verkocht voor 1,12 miljoen dollar (987.000 euro), meldt veilinghuis The Heritage Auctions. 

Op de tekening van Hergé staat Kuifje, die een propeller maakt uit een boomstam. De propeller van zijn eigen vliegtuig is namelijk kapot gegaan bij een landing in de toenmalige Sovjet-Unie. De eerste strip heet ‘Kuifje bij de Sovjets’.

Lees verder na de advertentie

Een woordvoerder van het veilinghuis heeft aan persbureau AFP laten weten dat de tekening opdook in Brussel. Hergé heeft hem persoonlijk ondertekend. Zulke exemplaren zijn zeldzaam.

Eerder zijn andere tekeningen van Kuifje ook al voor flinke bedragen verkocht.

Lees ook:

Het vroegste werk van Kuifje-tekenaar Hergé brokkelt af

Wat op het eerste gezicht een vervallen garage lijkt, is het oudste nog bestaande scoutinglokaal van België. De muren werden begin jaren twintig van de vorige eeuw beschilderd door de toenmalige scouts. De leider van dat groepje was Georges Remi, later wereldberoemd geworden als Hergé, de tekenaar van Kuifje.

Deel dit artikel