Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De Volkskrant tipt: Eurosonic en Noorderslag

Cultuur

Door Sasja Kooistra

AMSTERDAM - Traditiegetrouw wordt het nieuwe popjaar geopend met Eurosonic/Noorderslag, het Europese conferentie- en showcasefestival, in het hoge noorden. Dit jaar vier, in plaats van drie, dagen gewijd aan al dat jong nieuw en spannend is in de Europese popscene (Eurosonic) en in de Nederlandse (Noorderslag).

Al is het dit jaar ietsje anders. Nederland is namelijk van deze editie Eurosonic het focusland. Dat betekent dat ook op de donderdag (morgen) en vrijdag veel Nederlands repertoire te horen is in de popzalen in de Groningse binnenstad. Op zaterdag concentreert zich het livegebeuren in de Oosterpoort waar gedurende het festival ook alle seminars plaatsvinden.

Niet te missen: Adept (SE), Broken Glass Heroes (BE), Gold Panda (GB), Graffiti6 (GB), Mount Kimbie (GB), Mamas Gun (foto), Ben l'Oncle Soul (FR), Crystal Fighters (ES), T. Raumschmiere (DE) en van eigen bodem Lucky Fonz en de Felle Kleuren, I Am Oak, Tim Knol, Eefje, The Opposites en Kleine Viezerik.

Eurosonic Noorderslag, diverse podia in de Groningse binnenstad,12 t/m 15 januari.

eurosonic-noorderslag.nl

Lees verder na de advertentie

Ben L'Oncle Soul - Soul Man

Mount Kimbie - Would Know

Gold Panda - Quitter's Raga

Chrystal Fighters - XTatic Truth

Deel dit artikel