Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De sterrennacht van Van Gogh nagemaakt met 7000 dominosteentjes

Cultuur

Heleen van Lier

Een vaste hand, engelengeduld en 7000 dominosteentjes waren er voor nodig. Maar dan heb je ook heel even wat: De sterrennacht van Vincent van Gogh. Om deze vervolgens weer omver te gooien.

YouTube-videomaker FlippyCat had er twee pogingen voor nodig. De eerste keer viel een schroefje van de camera in zijn bouwwerk. Hij raakte zichzelf en zijn steentjes bijeen en deed nog een poging. Hij deed 11 uur over zijn tweede poging - de eerste heeft hij niet getimed.

Vincent van Gogh maakte De sterrennacht toen hij in het ziekenhuis van Saint-Paul-de-Mausole in Saint-Rémy-de-Provence was in juni 1889. Het wordt als het meesterwerk van deze schilder gezien. De sterrennacht behoort tot de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York. In 2009 werd het enige tijd uitgeleend aan het Van Gogh-museum in Amsterdam.

Lees verder na de advertentie
De sterrennacht van Van Gogh. © ANPHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie