Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De muziek van Fazil Say moet je met een beetje lef spelen

Home

Frederike Berntsen

© Trouw
Recensie

Say, Altstaedt
4 Cities (Warner)

Bodrum, Ankara, Hopa, Sivas: in deze vier plaatsen heeft de Turkse pianist en componist Fazil Say voetstappen liggen. Het zijn stukjes Turkije die veel voor hem betekenen, en in zijn compositie ‘Four Cities’ komt elke stad tot klinken. 

Lees verder na de advertentie

Say begeleidt de Duits-Franse cellist Nicolas Altstaedt, die ook de première van het stuk verzorgde, in 2012. Altstaedt neemt voor zijn gevoel een duik “in de wereld van poëzie, mystiek, in de geschiedenis, de geheimen en passies van de Oriënt”, aldus de begeleidende teksten. 

De uitvoering van de andere werken op de cd getuigt ook van speelzin

En wat hij ook doet, Altstaedt duikt altijd diep, vereenzelvigt zich volledig met de stukken die hij speelt. De twee musici zijn aan elkaar gewaagd, en dat is nodig: Say’s avontuurlijke muziek moet je met een beetje lef spelen, wil je het bij vlagen ruige karakter en de mooie melodieën, het kloppen en het tikken op de snaren van de cello en het hamerende geluid uit de vleugel aantrekkelijk over laten komen. 

De uitvoering van de andere werken op de cd getuigt ook van speelzin: er waait een frisse wind door de cellosonates van Debussy en Sjostakovitsj, evenals door ‘Pohádka’ van Janácek.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel

De uitvoering van de andere werken op de cd getuigt ook van speelzin