Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De film van ome Willem

Cultuur

Jann Ruyters

Ro-ra-rellig, wat is het hier? .....Gezellig! De vaders en moeders brullen het hardst tijdens de presentatie van de dvd-box van 'De film van Ome Willem' afgelopen woensdag in Hilversum. Na 'Swiebertje', 'De Familie Knots' en 'De grote mijnheer Kaktus show' is 'De film van Ome Willem'nu de vierde tv-serie uit het verleden die op dvd en video wordt uitgebracht.

En dan blijken er toch behoorlijk oude kinderen te, hebben meegekeken zo eind jaren 70 toen de tv-serie begon. De dertigers van nu dreunen de teksten van toen zo weer op. Niet dat ze heel moeilijk zijn. Het door Willem Wilmink gedichtte 'deze vuist op deze vuist' blijft al gauw 25 jaar hangen. Hij had het slotlied op verzoek van Aart Staartjes neergekrast en vroeg vervolgens op zijn Twents of er nog wat mee te verdien'n viel. Zo vertelt Aart Staartjes op de eerste dvd waarop een dialoog tussen Staartjes en Edwin Rutten over het ontstaan van het programma is opgenomen.

Rutten en Staartjes vertellen aanstekelijk over hoe de karakters tot stand kwamen, dat het leuk was om in de anti-autoritaire jaren 70 nu eens met zo'n bazig, grillig type aan te komen die gewoon hard 'ZITTEN' riep. Ze vertellen over het deftige orkestje, onverwacht opgesierd met Harry Bannink . En over het grote succes. Rutten wordt nu nog aangesproken door jongens die zeggen door hem te zijn gaan drummen. Drummen door Ome Willem! Zelfs Ome Willem-haters zullen na dit gesprek toch blijven hangen voor het weerzien met die over-aanwezige 'ouwe rakker'.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie