Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De beste en mooiste kinderboeken van 2016

Cultuur

Redactie

Eén van de winnende kinderboeken: Kom uit die kraan. © lemniscaat.nl

Met de grote vakantie voor de deur en een zee van tijd voor de kinderen is het best handig om te weten welke kinderboeken dit jaar het leukste zijn om te lezen of welke de mooiste tekeningen heeft.

Vanmiddag op de MidzomerKinderboekenBorrel in Amsterdam maakte de Griffeljury bekend welke tien kinderboeken een Zilveren Griffel krijgen, de prijs voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. De Penseeljury reikte twee Zilveren Penselen (voor de mooiste illustraties) en twee Zilveren Paletten (voor buitenlandse illustratoren) uit. In totaal werden door de beide jury's ook zestien eervolle vermeldingen, de Vlag en Wimpels, toegekend.

Wat het allerbeste of allermooiste boek van het jaar is wordt pas na de zomervakantie bekend gemaakt. Twee weken voor de Kinderboekenweek, op woensdag 21 september 2016, worden de Gouden Penseel en Gulden Palet uitgereikt in het Rijksmuseum in Amsterdam. Op het Kinderboekenbal, dinsdagavond 4 oktober, wordt bekendgemaakt welke van de Zilveren Griffels bekroond wordt met Goud.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel