Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Countryster Kitty Wells (92) overleden

Cultuur

Kitty Wells in 1970. © getty

De eerste grote vrouwelijke countryster, Kitty Wells, is gisteren overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt. De zangeres, die hits scoorde met Making Believe, The Things I Might Have Been en Release Me, overleed na een beroerte. Ze is 92 jaar oud geworden.

Wells' It Wasn't God Who Made Honky Tonk Angels uit 1952 was de eerste nummer 1-hit van een solozangeres in de countrymuziek. Ze zou zo'n vijftig albums opnemen, 25 top 10-hits zingen en een aantal wereldtournees maken. Vanaf 1953 stond ze vijftien jaar bovenaan de lijst van beste countryzangeressen.

De solozangcarrière van Wells begon in 1952 en duurde twee decennia. De zangeres was toen al vanaf het einde van de jaren dertig bezig met concerttournees. In 2000 kondigde ze aan te stoppen. Daarna trad ze af en toe nog op in Nashville, Tennessee, en op andere plekken.

De zangeres werd meerdere keren bekroond. Zo werd ze opgenomen in de Country Music Hall of Fame en kreeg ze de Pioneer Award van de Academy of Country Music. In 1991 werd ze door de bredere muziekindustrie erkend met de Lifetime Achievement Award van de National Academy of Record Arts & Sciences.

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel