Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Claudia de Breij schrijft 'lofrede' op De donkere kamer van Damokles

Cultuur

Claudia de Breij en Arie Boomsma. © ANP Kippa

Cabaretière Claudia de Breij schrijft dit jaar de 'lofrede' op De donkere kamer van Damokles van Willem Frederik Hermans. Dit boek staat in het najaar centraal tijdens de zevende editie van de CPNB-campagne Nederland Leest.

In de lofrede schrijft De Breij een ode aan Hermans' roman uit 1958, die van 1 tot en met 30 november door openbare bibliotheken gratis aan hun leden wordt uitgedeeld. De lofrede wordt gepubliceerd in de speciale Nederland Leest-editie van De donkere kamer van Damokles.

'Ik hou van Hermans, van de verontrustende - en toch troostrijke - werking van dat onhandige geworstel van zijn personages', aldus De Breij. De cabaretière heeft talloze theatershows op haar naam staan en presenteerde radio- en tv-programma's, maar studeerde ooit Algemene Letteren in Utrecht.

Nederland Leest geldt als de grootste leesbevorderingscampagne in Nederland. Elk jaar staat een ander boek centraal. De organiserende CPNB hoopt dat tijdens het evenement zoveel mogelijk mensen hetzelfde boek lezen en daarover met elkaar in gesprek gaan.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie