Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Boek De Kinderkaravaan niet meer 'waar gebeurd'

Cultuur

Redactie

Detail van de omslag van De Kinderkaravaan.

Het bekende jeugdboek De Kinderkaravaan van An Rutgers van der Loeff verliest het predicaat 'waar gebeurd'. Tot nu toe stond op de achterkant van het boek dat het verhaal echt is gebeurd. Uitgever Ploegsma liet vandaag weten deze mededeling in volgende drukken weg te halen.

De Kinderkaravaan (1949) gaat over een stel weeskinderen die in de 19e eeuw alleen door de wildernis van Noord-Amerika trekken. De schrijfster baseerde zich op een vermeende historische gebeurtenis. Journalist Imco Lanting ontdekte dat de werkelijkheid iets anders was: de kinderen hadden gezelschap van volwassenen.

Lanting deed zijn ontdekking toen hij door Noord-Amerika reisde om voor het Nederlands Dagblad een historische reisreportage over De Kinderkaravaan te maken. Hij stuitte op bronnen die het verhaal van Van der Loeff tegenspreken en ging vervolgens op nader onderzoek uit.

Volgens de uitgever verschijnt de volgende druk van De Kinderkaravaan waarschijnlijk volgend jaar.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie