Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

x

Bob den Uyl Prijs voor P.F. Thomése

cultuur

Redactie

Schrijver P.F. Thomése heeft met Grillroom Jeruzalem het beste Nederlandstalige reisboek van het afgelopen jaar geschreven. Dat oordeelt de jury van de Bob den Uyl Prijs. Thomése kreeg de prijs en bijbehorend geldbedrag (7500 euro) vandaag uitgereikt tijdens het VPRO Boeken Festival in Amsterdam.

De Bob den Uyl Prijs werd vandaag voor de negende keer toegekend. De jury, bestaande uit Petra Stienen, Hassnae Bouazza, Pieter-Bas van Wiechen en voorzitter Frans Timmermans, prees het werk van Thomése om de scherpe pen die hij zonder genade gebruikt. 'De tragiek en uitzichtloosheid van het Palestijns-Israëlisch conflict werd zelden zo tastbaar als in dit literaire reisverslag, waarin geen platgetreden paden worden betreden, en waarin Thoméses ironie een sterk wapen is.'

De andere genomineerden voor de prijs waren Detlev van Heest (Het verdronken land), Otto Holzhaus (Vroeg of laat komt het goed), Pieter Steinz (Macbeth heeft echt geleefd) Anoek Steketee en Eefje Blankevoort (Dream City) en Leendert van der Valk (Duivelsmuziek).

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.

Deel dit artikel

Advertentie

Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang tot Trouw.nl.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.