Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Bezorgd Chipz lanceert schooltournee

Cultuur

(Novum) - Chipz bindt de strijd aan tegen overgewicht onder kinderen. Met de Chipz Dance Xperienz gaat de popgroep begin september langs basisscholen in het hele land. Daar moedigen de vier bandleden de kinderen met een dansworkshop en een optreden aan om meer te bewegen. De scholentoer duurt van 1 tot en met 11 september.

De popgroep zet de kinderen niet alleen op hun scholen aan het dansen. Vanaf september is Chipz net als vorig jaar op televisie te zien met hun Chipz Dance Xperienz. Elke werkdag leren Cilla, Rachel, Kevin en Peter de jonge kijkers in een paar minuten eenvoudige danspasjes aan. Op zaterdag komen alle danspasjes nog eens aan bod in een extra lange aflevering. De uitzendingen zijn op Nederland 3.

Volgens de Gezondheidsraad is een op de zeven Nederlandse kinderen te zwaar. Ten opzichte van twintig jaar geleden is dat een verdubbeling. Met name de populariteit van computerspelletjes en tv-programma's zou een belangrijke oorzaak zijn van het toenemende aantal kinderen met overgewicht.

Deel dit artikel