Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Berichten over Smiths-reünie opnieuw ontkend

Cultuur

Coen Brandhorst

Morrissey. © AFP

Eens in de zoveel tijd borrelt het gerucht weer op: De legendarische Engelse band The Smiths komt weer bij elkaar voor een reünietournee. Vandaag was de band binnen no time na uitkomen van een bericht weer trending topic op Twitter.

Het nieuws werd naar buiten gebracht door de Engelse site Music news. De band zou, volgens een anonieme bron overeenstemming hebben bereikt met een promotor voor een tournee door het Verenigd Koninkrijk in het najaar van 2012.

Maar niet veel later meldden bronnen dicht bij de band en enkele hoog geplaatste mensen in de concertindustrie aan muziekmagazine NME dat het bericht volkomen uit de lucht was gegrepen. Gitarist Johnny Marr wijdde er zelfs een tweet aan: 'Mensen verbazend nieuws.... Mijn versterker is gerepareerd!'

Enkele uren later reageerden Johnny Marr en drummer Mike Joyce afzonderlijk op NME nog eens op het bericht, waarin ze nogmaals bevestigden dat het gerucht 'absoluut onwaar' is. Joyce meldde: 'het gaat niet gebeuren mensen!'

Opvallend is wel dat de geruchten steeds sneller op elkaar volgen. De voormalige bandleden doen daar maar al te graag aan mee. Zo meldde Marr enige weken geleden dat de band weer bij elkaar zou komen als de regering van David Cameron op zou stappen.

De band zou naar verluidt in 2006 al eens een aanbod gekregen om voor 75 miljoen dollar, 50 concerten wereldwijd te geven. Ook het Coachella festival deed de band in dat jaar een aanbod van bijna 3 miljoen dollar voor een optreden in Californië. Alle aanbiedingen werden door de band vriendelijk afgewimpeld.

Lees verder na de advertentie
Johnny Marr. © EPA

The Smiths - How Soon Is now?

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie