Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Beelden van Juliana en Bernhard onthuld

Cultuur

ANP

BAARN (ANP) - Koningin Beatrix heeft dinsdag in de paleistuin van Paleis Soestdijk twee levensechte beelden van haar ouders onthuld. Kunstenaar Kees Verjkade heeft de bronzen werken van koningin Juliana en prins Bernhard gemaakt.

De sculpturen zijn vervaardigd in opdracht van de Baarnse stichting Beelden Koningin Juliana en Prins Bernhard. Die nam drie jaar geleden het initiatief om het vroegere koninklijk paar in brons te gieten. Met de beelden wil de stichting de herinnering levend houden aan Juliana en Bernhard, die van 1937 tot en met 2004 in paleis Soestdijk hebben gewoond.

De stichting wilde de beelden dit jaar plaatsen, omdat Juliana honderd jaar geleden werd geboren. Dankzij relaties kon genoeg geld worden opgehaald om Verkade aan het werk te zetten. De beelden laten Juliana en Bernhard op ware grootte in de kracht van hun leven zien.

Als het paleis wordt verkocht en de bestemming verandert, wil de stichting dat de beelden naar Paleis Het Loo in Apeldoorn verhuizen.

Deel dit artikel