Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Assistent van kunstenaar David Hockney op mysterieuze wijze overleden

Cultuur

Bewerkt door redactie

David Hockney. © AFP

Het afgelopen weekend is in de woning van David Hockney, de wereldberoemde Britse schilder en fotograaf een 23-jarige man op mysterieuze wijze overleden. Dat heeft de politie vandaag gemeld.

De man werd door de Britse media geïdentificeerd als Dominic Elliott, een assistent en goede vriend van de 75-jarige schilder. Elliot bevond zich in het huis van de kunstenaar in de kuststad Bridlington, toen hij zondagochtend naar het ziekenhuis van Scarborough op 30 kilometer van Bridlington in het noordoosten van Engeland werd overgebracht.

"De omstandigheden van zijn overlijden zijn niet duidelijk en de politie onderzoekt de zaak. Er was geen enkel spoor van geweld. Dinsdag vindt een autopsie plaats en hopelijk geeft die ons bijkomende informatie", meldt een politiewoordvoerder.

Volgens de media had Hockney Elliott aangenomen om hem te helpen met een reeks werken die Bridlington voorstellen. In 2008 maakte de schilder een portret van de jongeman.

De figuratieve artiest is vooral bekend om zijn schilderijen die baden in het Californische zonlicht. Hij woonde de laatste drie decennia met tussenpozen in Californië.

De afgelopen jaren haalde hij zijn inspiratie echter uit de landschappen van Yorkshire, in het noorden van Engeland, waar hij geboren werd. Zijn geboortestreek was ook het onderwerp van zijn tentoonstelling die vorig jaar door 600.000 mensen bezocht werd in de Royal Academy of Arts.

Deel dit artikel