Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Anouk strikt topregisseur voor videoclip

Cultuur

(Novum) - Anouk Teeuwe heeft Jonas Ackerlund gestrikt voor de regie van haar nieuwste videoclip. De Zweedse regisseur, die eerder video's maakte voor onder anderen Madonna en Maroon 5, filmt de clip van 'Good God'. Dat is de eerste single van haar nieuwe album, 'Who's your momma'. Dat vertelde de Nederlandse zangeres woensdag aan Novum Nieuws.

De filmmaker stond boven aan het lijstje van de 32-jarige artieste. "Eerst kreeg ik natuurlijk van iedereen te horen: nee joh, dat gaat niet lukken", vertelt ze. "Ik zei: ik wil het toch proberen, want misschien vindt hij het nummer te gek en wil hij het gewoon doen. Vanochtend had ik hem aan de lijn en volgende week vrijdag gaan we al filmen."

Over hoe de videoclip van haar eerste single in anderhalf jaar er gaat uitzien, blijft Anouk mysterieus. "Ik had zelf al in mijn hoofd dat ik er in elk geval heel hard op wil dansen", zegt ze. "Het moet lekker energiek zijn en er moet heel veel kleur in zitten. Dat vond hij ook en hij had nog een paar heel leuke ideeën, maar daar wil ik nog niets over zeggen."

Met het aantrekken van een internationaal befaamde regisseur wil Anouk de Nederlandse muziekwereld ontstijgen. "Rosto A.D. heeft twee clips gemaakt, voor 'The dark' en 'I live for you', die ik helemaal waanzinnig vind", legt ze uit. "De rest is gewoon leuk, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat die het net niet zijn. Als je mijn clips naast die van Jennifer Lopez of Justin Timberlake legt, val je daar toch bij in het niet."

Vorige week haalde de Haagse zangeres plotseling het nieuws met het bericht dat ze haar band de laan uit zou hebben gestuurd. "Het is zo'n heisa geworden", vertelt Anouk. "Overal stond: Anouk ontslaat band. Nou, ik ontsla niemand, want ik heb niemand in vaste dienst. Het zijn sessiemuzikanten. De ene week staan ze bij Trijntje, dan weer bij Ilse en de volgende week bij Candy. Het wordt nu zo neergezet alsof de bitch from hell weer iedereen ontslaat. Zo is het gewoon niet gegaan."

De negatieve uitlatingen van de muzikanten met wie ze jarenlang samenwerkte, wijt ze aan onbegrip en jaloezie. 'Who's your momma', geproduceerd door de Amerikaanse veteraan Glenn Ballard, werd opgenomen in Los Angeles. Haar vijf vaste muzikanten waren niet van de partij. "Ze waren niet blij dat ze het album niet mochten inspelen, wat ik begrijp", licht ze toe. "Het is natuurlijk leuk om te doen en het zijn goede inkomsten. Maar goed, Glenn is Glenn, en hij werkt met zijn eigen muzikanten."

Dat Anouk de muzikanten opzij heeft gezet omdat ze kritiek hadden op haar nieuwe plaat is volgens de zangeres niet waar. "Ik kwam terug en had een optreden waarbij ik de nieuwe nummers heb laten horen", zegt ze. "Toen het afgelopen was, heeft niemand wat gezegd. Ze zijn zonder wat te zeggen de kamer uitgelopen. Ik denk dat de frustratie en jaloezie zo hoog waren opgelopen dat ze niet eens wat konden zeggen. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen."

De breuk komt allesbehalve op een goed moment. Een concert dat op 24 oktober zou plaatsvinden is afgelast en de presentatie van haar album, dat op 23 november uitkomt, is uitgesteld. "Het is een heel erge shit-timing", vertelt ze. "Maar ik heb wel mensen op het oog. Natuurlijk zijn het hartstikke goede muzikanten en ik heb heerlijk met ze gespeeld, maar iedereen is vervangbaar. Behalve Anouk, want dat is toch waar mensen uiteindelijk voor komen."

Deel dit artikel