Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ananda is Holland's Next Top Model

Cultuur

(Novum) - Ananda Lândertine is de winnares van Holland's Next Top Model. Ze laat in een spannende finale Jennifer Melchers, Yvette Broch en Patricia van der Vliet achter zich. Met haar overwinning heeft Ananda een driejarig contract bij Model Masters The Agency in de wacht gesleept. Het contract heeft een waarde van 75 duizend euro.

Daarnaast wordt de half Canadese Ananda vier maanden lang het gezicht van het Ici Paris XL Beauty Channel en staat ze op de cover van het Nederlandse modeblad Grazia. Het kersverse model werd ook getrakteerd op een auto van het merk Citroën.

In de Haarlemse Lichtfabriek, waar de finale van het vierde seizoen losbarstte, struinden de vier finalisten eerst de catwalk af in romantische sferen. Daarna moesten Yvette, Ananda, Jennifer en Patricia een modeshow lopen in lingerie met een tijgerpython. De meiden liepen in creaties van Marlies Dekkers, Monique Collignon, Iris van Erpen en Edwin Oudshoorn.

Presentatrice Daphne Deckers gaf na twee runs op de catwalk aan dat een van de modellen alvast af zou vallen. De ongelukkige was de Zaanse Patricia. De 18-jarige schone kampte voor de finale nog met een darmaandoening, waardoor het van tevoren niet zeker was of ze kon deelnemen.

De finale van het programma werd opgeleukt door een optreden van Alain Clark. Hij vertolkte zijn nieuwe hit 'Blow me away' . Ook was te zien hoe de vier finalisten op de catwalk een commercial opnamen met Winston Post.

De juryleden Mariana Verkerk, Hilmar Mulder, Rosalie van Breemen en Philip Riches besloten voor vijftig procent wie maandagavond zegevierde. De stemmen van de mensen thuis, die per sms hun favoriete model konden uitkiezen, werden daarbij opgeteld.

Deel dit artikel