Afscheid Eddy Wally aangekondigd door zijn dochter

cultuur

Anneleen De Vel

Eddy Wally in 1990. © ANP

De bijna 80-jarige Belgische zanger Eddy Wally zal niet meer optreden. Dat kondigt zijn dochter Marina aan in het Vlaamse weekblad Story. Manager Hugo Colpaert denkt wel dat de Belgische 'The Voice' nog zal verschijnen in het openbaar.

'Op een podium staan zal niet meer lukken, vanwege de verlamming in het linkerbeen, linkerarm en de linkerrugspieren", aldus Colpaert.'Maar we moeten positief blijven. Eddy zegt zelf dat de wonderen de wereld niet uit zijn.' Volgens zijn manager verloopt ook het zingen moeilijk. 'Hij kent nog al zijn teksten, maar door die verlamming is hij zijn volumekracht kwijt. Het spreken loopt dankzij de logopedie perfect.'

Colpaert zegt dat hij een wagen wil ombouwen om Eddy te begeleiden bij publieke optredens, zonder dat Wally zal zingen. 'Er is veel vraag naar Eddy en het zou voor hem ook goed zijn om buiten te komen.'

In Story gelooft zijn dochter ook niet meer in een terugkeer op het podium. 'Hij kan niet meer, en van mama en mij móét hij ook niet meer. We willen hem, zoals hij is, nog zo lang mogelijk bij ons hebben.' Marina voegt er nog aan toe blij te zijn dat hij die realiteit aanvaard heeft. De zanger zal zijn dochter wel nog coachen bij een nieuwe cd met covers en eigen werk.

Eddy Wally viert donderdag zijn 80ste verjaardag. Zijn vrouw Mariëtte werd gisteren uit het ziekenhuis ontslagen na een longonsteking.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie