Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Actrice Sylvia de Leur (72) overleden

Cultuur

(Novum) - Actrice Sylvia de Leur is donderdag overleden aan de gevolgen van de spierziekte ALS. De Leur werd vooral in de jaren zeventig bekend met televisieprogramma's als 'Mijn tante Victoria' en 'Pommetje Horlepiep'. De actrice is 72 jaar geworden.

De Leur werd in 1933 in Polen geboren als dochter van de Nederlandse violist en orkestleider Tonny de Leur en de Duitse ballerina Hertha Sommer. In 1948 kwam het gezin in Nederland terecht, waar De Leur al snel spraakles nam en als comédienne op het podium stond.

Behalve op televisie en in musicals speelde De Leur ook in diverse films, waaronder 'Wat zien ik!?', 'Daniël' en 'De avonden'. In 1997 kwam haar boek 'Balanceren met bagage' uit en was ze te zien in de toneelsolo 'Geluk? Wieso Glück?', over de haat-liefde verhouding met haar moeder.

Naar aanleiding van het overlijden van Sylvia de Leur zendt de NCRV vrijdagavond een herhaling uit van Villa Felderhof. Daarin was zij in de winter van 1998 met schrijver Leon de Winter te gast.

Deel dit artikel