Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Abdelkader Benali komt met roman over Badr Hari

Cultuur

Redactie

© De Arbeiderspers

Schrijver Abdelkader Benali komt met een roman geïnspireerd op kickbokser Badr Hari. Het boek met als titel Bad Boy gaat over de ondergang van een kickbokser en verschijnt in augustus bij uitgeverij De Arbeiderspers. De titel van het boek is ontleend aan één van de bijnamen die Hari in de kickbokswereld had.

Het boek gaat over de transformatie van een schuchtere jongeman uit een volkswijk tot een van de meest gevreesde en geroemde boksers allertijden, die uiteindelijk ten val komt, zo staat in de catalogus van de uitgeverij  te lezen.

Volgens De Arbeiderspers haalt de roman, die inspeelt op de in de media breed uitgemeten Badr Hari-affaire, het beste in Benali naar boven. 'Zijn levendige verbeelding, humor, speelse schrijfstijl - en dat alles in een werk dat andermaal de multiculturele samenleving en de dubbele culturele identiteit van de migrant aan de orde stelt.'

Schrijver Abdelkader Benali (1975) is auteur van het boek Bruiloft aan Zee, De langverwachte en De stem van mijn moeder. Hij presenteert voor de VPRO tevens het literatuurprogramma Benali Boekt.

Mishandeling
De 28-jarige Hari zat sinds vorige zomer vast op verdenking van ernstige mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena op 8 juli. Justitie verdenkt hem van doodslag en inmiddels ook van een aantal andere mishandelingen. In november kwam de kickbokser al even vrij, maar dat duurde niet lang omdat hij zich niet aan de voorwaarden had gehouden.

Volgende maand staat Hari voor het eerst in lange tijd weer in de ring, in Kroatië. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak staat gepland voor na de zomer.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel