Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'In Oranje' beste film in Japan

Cultuur

(Novum) - De familiefilm ' In Oranje' van regisseur Joram Lürsen heeft op het Kinder Film Festival in Japan de prijs gewonnen voor beste drama. De jury van het festival bestaat geheel uit kinderen. De juryleden waren uit het festivalpubliek gepikt en hebben alle geselecteerde films bekeken.

'In Oranje' won eerder zeven andere onderscheidingn. Zo viel de film in de prijzen op het Europees Jeugdfilmfestival Vlaanderen en op het Kristiansand International Children's Film Festival in Noorwegen. In Nederland werd de film bekroond met de Gouden Film. Yannick van de Velde won voor zijn hoofdrol in 'In Oranje' de Young Artist Award in Hollywood, de Oscar voor jonge acteurs.

'In Oranje' gaat over de 12-jarige Remco (Van de Velde), die niets liever wil dan voetballer worden in het jeugdteam van Oranje. Zijn vader en coach, gespeeld door Thomas Acda, is minstens zo fanatiek. Wanneer zijn vader overlijdt, moet Remco zijn droom eigenhandig zien waar te maken. Wendy van Dijk speelt Remco's moeder.

'In Oranje' draait ook op het Tokio International Filmfestival, dat in oktober plaatsvindt. In diezelfde maand komt de film in Nederland uit op dvd.

Deel dit artikel