Uittips

Zien Horen Volgen Doen

Bomen in BeeldspraakBeeld Mark Kohn

ZIEN

TREES THAT BARK / BOMEN IN ­BEELDSPRAAK, buiten-expositie
De Nieuwe ­Ooster­-begraafplaats, ­Amsterdam
tot en met de zomer van 2021

De weemoed van een begraafplaats werkt goed bij de dertig boomschorsgezichten van fotograaf Mark Kohn. Eerder schoot hij portretten van ­wetenschappers en kunstenaars, nu maakt hij verbluffende ogen, neuzen en monden in boomschors zichtbaar. De fotograaf vroeg dichters Myrte Leffring­­ en Vicky Francken er gedichten­­ bij te schrijven. Meer informatie op kohn.nl. De gedichten zijn te beluisteren op kohn.nl/bib.mov (download begint direct).

HOREN

ZEVEN BRUGGEN FESTIVAL
Amstelkerk, ­Amsterdam
24 november tot 16 maart 2021

Beeld Zeven Bruggen Festival

Over verlichte bruggetjes op de Amsterdamse grachten naar kleinschalige kamermuziekconcerten gaan, dat is normaal het Zeven Bruggen Festival. Nu klinken de ‘Variaties voor piano en cello’ van Beethoven en het ‘Pianokwintet’ van Robert Schumann in de Amstelkerk. Gespeeld op een Erard-vleugel uit Schumanns tijd. De concertreeks begint dinsdag 24 november met twee uitvoeringen. Meer informatie op zevenbruggenfestival.nl.

VOLGEN

SWAN LAKE: THE GAME
NNT/Club Guy & Roni
tot en met 6 december

Swan Lake: The Game

Dit is niet zomaar een livestream van ballet. Dit moderne Zwanenmeer door Club Guy & Roni (Guy Weizman en Roni Haver, Noord Nederlands Toneel) is een interactieve digitale ervaring. Als deelnemer aan ‘Swan Lake: The ­Game’ bepaal je de loop van vooraf gefilmde scènes: terug naar vroeger, of naar een spannende, ongewisse toekomst. De dertig kijkers per tijdslot zie je als roze vliegjes in de online ruimte. Loop rond, vind zwaneneieren met een verrassing en chat na met andere deelnemers. Tickets zijn verkrijgbaar op nitehotel.nl.

ZIEN

BEHIND THE DAY – Foto’s Lars van den Brink
Contour Gallery Rotterdam
tot en met 21 november

Galeries mogen als ‘detailhandel’ open blijven, dus zijn de sublieme en unheim­liche berg­foto’s van Lars van den Brink nog te zien. De fotograaf stelde alpenlandschappen samen uit gemiddeld duizend foto’s per plek, van dag en nacht, van ochtend- tot avondlicht. U kunt online tijdslots reserveren met vier personen tegelijk. Zie contour.gallery.

DOEN

ONLINE CURSUS GREGORIAANS ­ZINGEN
Vesper in ­Mysterium
Wishful ­Singing en Herman Finkers

‘Zingend de lockdown door’, dat klinkt troostend. Finkers zou met female a cappella kwintet Wishful Singing (te horen in de film ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’) op tournee gaan met de Vesper in Mysterium, een gregoriaans gezongen dienst waarbij publiek grotendeels­­ meezingt. In plaats daarvan geven ze een online cursus gregoriaans. U leert een volledige Mariavesper zingen. Ruim 3700 deelnemers deden al de basiscursus tijdens de eerste coronagolf. Zie wishfulsinging.nl.

ZIEN

NIEUWE AARDE: 12 VISIOENEN
Westerkerk Amsterdam én online
tot en met 11 december

Nu te zien (2020)Beeld SUSAN DELSING

Als we toch in on­zekere tijden leven, vraag dan eens kunstenaars een nieuwe wereld te schetsen. Ruim 260 kunstenaars reageerden op de oproep van het Bijbels Museum, kunstenaarscollectief The Turn Club en de Amsterdamse Westerkerk en stuurden werk in. Van ­tekening tot houtsculptuur of neon breiwerk, met inspiratiebron erbij (Bijbel, taoïsme, ­liedtekst van Bløf). Twaalf werken ­hangen in de ­Westerkerk (gratis te bezoeken, reserveren verplicht). Negentig inzendingen zijn bovendien te zien op nieuweaarde.nu.   

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden