Uittips

Zien horen volgen doen

Kunstwandeling Schokland Beeld
Kunstwandeling SchoklandBeeld
Dana Ploeger

DOEN

Kunstwandeling
Museum Schokland
Tot en met eind 26 oktober

Wandelen en kunst kijken, fijner wordt het niet. Tot en met oktober heeft Museum Schokland een wandeling van 2,5 kilometer langs de kunstwerken die in en om het museum staat. De wandeling is gemaakt door een van de kunstenaars zelf en gastcurator Pat van Boeckel, maar er is meer kunst te zien. Zoals van Merel Holleboom, Jeffry Koopman, Clemens Maasen, Pieter van de Pol, Rolina Nell, Sigrid Hamelink, Hester Pilz en anderen. Daarna kunt u natuurlijk het voormalige eiland in de Zuiderzee verder bezoeken. U kunt online een ‘wandelplankje’ kopen, dat levert een korting van 2,45 euro op op de toegangsprijs tot het museum. Tickets via museumschokland.nl.

LUISTER

Klassiek festival September Me
Flint, Amersfoort
19 en 20 september

Theater Flint in Amersfoort is dit weekend omgetoverd tot een ‘Geheime Tuin’. Met een frisse blik stelde de artistiek leider van het Ragazze Quartet een programma samen voor alle leeftijden. Zo is er zondag een muzikaal theaterstuk voor peuters en kleuters en sluiten musici Magda Mendes, Neco Novellas & Ernst Reijseger, Thijs van Vuure & het Ragazze Quartet het festival af morgenavond. De werken van componisten, musici en kunstenaars reflecteren op een creatieve manier op onderwerpen als de relatie met de natuur, klimaatverandering en duurzaamheid. Kaarten via september-me.nl.

KIJK

‘Bodydrift – Anatomies of the Future’
Design Museum Den Bosch
Te zien tot en met 4 oktober 2020

Deze tentoonstelling draait om de toekomst van ons lijf. Tja, hoe ziet dat eruit over ettelijke jaren? Enkele kunstenaars, zoals onder andere Ted Noten, Ana Rejcevic, Walter Pichler, Lucy McRae, Bart Hess, Zach Blas, Neri Oxman en Sara Nuytemans gaven hun visie. Hier zie je wat de technologische en morele grenzen van ons lichaam zijn. Moet het altijd maar beter en aantrekkelijker? ‘Bodydrift – Anatomies of the Future’ gaat over de recente geschiedenis, maar vooral over de toekomst van ons lichaam. Kaarten via designmuseum.nl.

'Falliage' van Loan Favan Beeld Angeline Behr
'Falliage' van Loan FavanBeeld Angeline Behr

KIJK

Adult Alternative
Stevenskerk, Nijmegen
Tot en met 4 oktober

De eerste erotische fototentoonstelling met transgender, intersekse en non-binaire modellen ooit is tot begin oktober te zien in de Stevenskerk in Nijmegen. Pride Photo Nijmegen organiseerde deze expositie omdat er nog altijd een taboe rondom de lichamelijke identiteit en seksualiteit van transgender mensen heerst. En om de dialoog over het onderwerp te stimuleren. Vijf fotografen, Prins de Vos, Julius Thissen, Joëlle de Vries, Sara Donkers en Jesse van den Berg, maakten hiervoor nieuw werk. Ze werkten met twintig modellen. Extra taboedoorbrekend vinden de makers omdat het ook nog in een kerk wordt geëxposeerd. Toegang is gratis.
pridenijmegen.nl

BELEEF

Kikker gemist
Theater Kikker, Utrecht
Tot en met 1 oktober

Corona zette in veel theaters de programmering compleet op z’n kop. Daarom heeft Theater Kikker een stevige inhaalslag waarbij u gemiste voorstellingen alsnog kunt bekijken. Komende week is stand-up philosopher Laura van Dolron samen met Het Zuidelijk Toneel aan de beurt. Onder het mom: we hebben allemaal een verhaal, maar niet elk verhaal wordt genoeg gehoord, ging zij op zoek naar bijzondere verhalen die wondermooi, soms verdrietig of pijnlijk en vaak hoopvol zijn. En later die week staat ‘SHOT’ op de planken. Een voorstelling over hoe de hedendaagse beeldcultuur onze manier van kijken beïnvloedt. Met levensgrote live-foto’s van danser Robin Nimanong die worden afgevuurd op het publiek. Hier gaat het om het verhaal tussen de danser en de fotograaf Menno van der Meulen. Theaterkikker.nl

PROEVEN

Culinaire wandeling
Sittard, Tilburg en Amsterdam-Oost
Zondagmiddag 27 september

Wat Sittard, Tilburg en Amsterdam-Oost volgende week zondag gemeen hebben? Daar wordt 's middag een culinaire wandeling georganiseerd. U wandelt dan niet alleen in uw eigen tempo door de stad, maar nuttigt bij verschillende restaurants gepaste (wandel)gerechten met goddelijke wijnen - u bent toch te voet. In Sittard doet u bijvoorbeeld deze restaurants aan: De Limbourg, hotel MERICI, café Ich & Dich, restaurant MEDS en restaurant Silvester’s. Vijf gerechten kosten vijftig euro. U kunt de route met uw eigen gezelschap of gezin doen, wel zo handig met alle corona maatregelen, maar wel even van te voren opgeven. Want de wandelroutes van Wijn&Spijs zijn snel volgeboekt. Te boeken via: wijnspijs.nl.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden