Margreet Honig aan het werk met een zangeres. Beeld Foppe Schut
Margreet Honig aan het werk met een zangeres.Beeld Foppe Schut

Weekendtip

Zangcoach Margreet Honig werkt normaal achter gesloten deuren, maar deelt nu haar geheimen in een masterclass

Neem een kijkje in de keuken van de zangkunst tijdens de openbare masterclass van de wereldbefaamde zangcoach Margreet Honig.

Peter van der Lint

Vanuit de hele wereld weten zangers – ook de hele beroemde – haar te vinden. Ze leggen hun stem, in feite hun ziel en zaligheid, met het grootste vertrouwen in de helende handen van Margreet Honig. Iedere zanger loopt gedurende zijn of haar carrière wel tegen een hobbel op. Zangtechniek die het ineens laat afweten, een bepaalde toon die op slot zit, heesheid. In al dat soort gevallen kan zangpedagoog Honig uitkomst bieden. Als weinig anderen weet zij achterliggende problemen op te sporen en te verhelpen.

De leerlingen die Honig aflevert maken bijna allemaal een mooie carrière. Hoe ze dat doet, was altijd het geheim van de Stadhouderskade, de plek in Amsterdam waar zij achter gesloten deuren haar lessen geeft. Maar dankzij het International Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch mogen wij daar nu getuige van zijn. Op 2 maart verzorgt Margreet Honig een van de masterclasses gedurende het lange weekend The Art of Singing. Het is een masterclass voor zangers én zangpedagogen, en het publiek kan haar aan het werk zien. Aan de masterclass werkt bariton Maarten Koningsberger mee.

Andere docenten tijdens die dagen zijn countertenor Andrew Watts op vrijdagavond 3 maart en sopraan Rosemary Joshua (artistiek leider van de Opera Studio van De Nationale Opera) een avond later. Op zondagmiddag laten de zangers die les hebben gekregen van zich horen tijdens het Presentatieconcert, waar ze worden begeleid door pianisten Hikaru Kanki, Sara Pavlovic en Ian Tindale. Locatie is de Willem Twee Toonzaal in Den Bosch. Zie ivc.nu.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden