Review

Zakenvrouw van 1997 gaat eigen blunders niet uit de weg

“Niets van wat in dit boek staat is nieuw.” Zo begint 'Happy worker', de aanstekelijke managementvisie van Yolanda Eijgenstein. Verstandig. De leer van het 'managen' is een tak van sport die zich bijna uitsluitend laat beschrijven middels cliché's. Meer nog dan zich indekken tegen plagiaat wil de zakenvrouw van het jaar 1997 voorkomen dat ze anderen tekort doet. En dat is tevens een van haar blijde boodschappen: laat ieder in zijn waarde.

INEKE NOORDHOFF

Waarom dit vrolijk geïllustreerde boekje vol algemene management-waarheden toch een aanrader is? Vanwege de praktijkvoorbeelden. Eijgenstein laat zien hoe zij als baas (als 24-jarige begon ze een eigen zaak, op 29 jarige leeftijd werd ze directeur van een groot reclamebureau) haar personeel motiveert. En vooral: ze is eerlijk over haar eigen blunders.

Wie nu eindelijk eens een aardige baas wil worden, moet het boek onmiddellijk gaan kopen. Maar neem wel een pilletje in om bestand te zijn tegen de nogal gezellige toon. Desondanks heeft Eijgenstein zat interessants te melden om te boeien. Wie graag zelf een 'happy worker' wil worden, kan achterin deze uitgave de lijst met karakter-eigenschappen nalopen op verbeter-punten.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden