Wim Anker: werkweken van ruim 100 uur

Wim Anker (1953) is strafrechtadvocaat in Leeuwarden. Samen met zijn tweelingbroer Hans vormt hij de spil van Anker en Anker Strafrechtadvocaten. Hun kantoor doet veel pro-Deozaken en Anker en Anker staan bekend om hun sociale gezicht.

Wim Anker groeide op in Schiermonnikoog en Akkrum, waar zijn vader burgemeester was. Na zijn rechtenstudie in Groningen emigreerde hij naar de Randstad. Hij werd ambtenaar op het ministerie van justitie. Ondanks een bliksemcarrière binnen de nomenclatuur van het ministerie wist zijn tweelingbroer Hans hem na vier jaar Den Haag over te halen weer naar Friesland te remigreren. In 1980 werd Wim Anker advocaat bij het advocatenkantoor waar ook zijn tweelingbroer werkzaam was. Tien jaar later in 1990 begonnen zij in Leeuwarden hun eigen bureau Anker en Anker, gespecialiseerd in strafrecht. De afgelopen jaren was Wim Anker advocaat in een groot aantal geruchtmakende zaken.

Het afgelopen jaar moest Wim Anker tijdelijk het werk neerleggen, nadat hij jaren achtereen werkweken van meer dan 100 uur had gemaakt. Inmiddels is hij weer aan het werk. Wim Anker is met zijn broer een actieve gangmaker in het verenigingsleven van Akkrum. De broers zijn niet alleen liefhebbers van het levenslied, maar ook enthousiaste vertolkers. In zijn ideale televisieavond laat Wim Anker onder meer fragmenten zien van Peter R. de Vries over de zaak-Bolhaar en van de uitspraak tegen O. J. Simpson, de Amerikaanse exfootballspeler en acteur die terechtstond voor de moord op zijn ex-vrouw en een vriend. De keuzefilm van Wim Anker is ' De Dream'

(1985) van Pieter Verhoeff.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden