Weduwe Steve Irwin aangeklaagd

(Novum/Ap) - Schuldeisers hebben de weduwe van Steve Irwin aangeklaagd vanwege een complexe leningsregeling van anderhalf miljoen euro. De deurwaarder is ingeschakeld om de Australia Zoo, de dierentuin van de familie, en Terri Irwin persoonlijk voor de rechtbank te slepen. Precieze details van de aanklacht zijn nog niet bekend.

De documenten die woensdag werden gepresenteerd aan de rechtbank wijzen echter in de richting van de Singaporese investeringsbank HQZ Argumentum, die een complex financieringsfonds heeft helpen opzetten voor de dierentuin. Die raakte vervolgens in conflict met de Australische belastingsdienst. Via financiële herstructureringregelingen zouden de dierentuin en verschillende zakenpartners miljoenen euro's hebben doorgesluisd om de belasting te omzeilen.

De man van Terri, Steve, kwam in 2006 om het leven. Tijdens opnamen voor zijn documentaireserie The crocodile hunter stak een pijlstaartrog hem in het hart. Hij liet zijn volledige vermogen, waaronder de dierentuin, na aan zijn 43-jarige vrouw en twee kinderen, Bindi (9) en Robert (4).

De weduwe van de 'Crocodile Hunter' verzocht woensdag de rechtszaak te verplaatsen van de deelstaat Victoria naar Queensland, de thuishaven van de dierentuin en de familie Irwin. De rechter wees dit verzoek af en laat de strafzaak in oktober doorgaan op de afgesproken plek.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden