Soap&co

Wat is het geheim van de eeuwig jeugdige Rolling Stones?

Na zijn operatie wil Mick Jagger (75) zo snel mogelijk weer op tournee. Beeld EPA
Na zijn operatie wil Mick Jagger (75) zo snel mogelijk weer op tournee.Beeld EPA

Zelfs een hartoperatie houdt Mick Jagger (75) niet van het podium af. Hoe blijven die oude rockers zo fit?

Harmen van Dijk

Voor menig 75-jarige is het ondergaan van een operatie in de categorie nieuwe hartklep een grote zorg. Maar Mick Jagger denkt na een maand of twee weer helemaal fit te zijn. Niet voor een stevige wandeling, maar om zeventien concerten te geven in de VS en Canada. Tijdens ieder concert schijnt Mick al springend en dansend zomaar tien kilometer af te leggen op het podium.

Doe toch eens rustig aan, ga genieten van je kleinkinderen (en in zijn geval een achterkleinkind), zou je willen zeggen. Dat zit er bij Mick niet in. Hij speelde afgelopen weekend in Miami op het strand met zijn tweejarige zoontje Deveraux, een guitig blond manneke dat als twee druppels water op zijn beroemde vader lijkt.

Tweeling

Deveraux’s moeder, de 32-jarige Melanie Hamrick, kletste ondertussen met Micks dochter Georgia May (27). Later op de dag kregen ze gezelschap van Rolling Stones-collega Ronnie Wood (71), die ook in Miami was, omdat daar over twee weken de tour had moeten beginnen. Ronnie had zijn vrouw Sally (41) en de tweeling Gracie Jane en Alice Rose meegenomen. Leuk voor Deveraux, want de kinderen zijn van dezelfde leeftijd.

Ronnie Wood, Keith Richards, Mick Jagger en Charlie Watts.  Beeld Reuters
Ronnie Wood, Keith Richards, Mick Jagger en Charlie Watts.Beeld Reuters

Kinderen houden je jong, zou je kunnen zeggen. Maar in Micks geval is dat maar een deel van het verhaal. De zanger houdt zich al decennia aan een streng fitnessregime. De Noorse trainer Torje Eike laat hem ieder dag drie uur rennen, fietsen en kickboxen. Hij doet aan yoga en zijn vriendin Sally heeft hem aan het balletdansen gekregen. Een uitgebalanceerd dieet zorgt ervoor dat hij in een spijkerbroek met taillemaat 28 past.

In de aanloop naar een tournee wordt het trainingsschema opgevoerd en ondergaat de hele band een uitgebreide gezondheidscheck – verzekeraars van zo’n miljoenenproject zijn ook niet op hun achterhoofd gevallen. Bij die check bleek ditmaal dat er iets mis wat met Mick, en dus moest de tour worden uitgesteld.

Stoppen met roken

Twee jaar geleden kwam op dezelfde manier aan het licht dat Ronnie longkanker had. Hij werd succesvol behandeld. “Ik zou hier eigenlijk niet meer moeten zijn”, zei hij in een interview. Gezien zijn levensstijl, gevuld met drank, drugs en sigaretten, had hij de goden verzocht, vond hij zelf. “Maar ik heb een bijzonder ijverige beschermengel.” Alcohol gebruikt hij nu met mate en vlak voor de geboorte van de tweeling is Ronnie eindelijk gestopt met roken.

Dat de beschermengel van Keith Richards (75) nog geen burn-out heeft, mag een wonder heten. Hij is en blijft de vleesgeworden rock-’n-roll. In Miami bekeek hij vanaf een balkon de jonge gezinnetjes van de collega’s op het strand, een biertje in de hand. Sporten doet hij niet. “Dat gehups is slecht voor je gewrichten.” Ja, hij houdt van zwemmen. “Maar niet als training. Ik drijf lekker een beetje rond.” Hij zou dolgraag van de sigaretten af willen. “Maar dat is moelijker dan stoppen met heroïne”, weet hij uit ervaring.

En waar was Charlie Watts? Waarschijnlijk op zijn paardenfokkerij op het Zuid-Engelse platteland. De 77-jarige drummer leeft met zijn vrouw Shirley Ann het leven van een bedaagde landheer. Ook een recept om oud te worden, natuurlijk.

In Soap & co bespiegelt Harmen van Dijk wekelijks op de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daarbuiten. Lees op trouw.nl/soapenco al zijn artikelen terug.

Lees ook:

Ruim na je vijftigste nog vader worden? Een aanrader, vinden oude Britse rockers

Er wordt nogal eens gezucht en gesomberd over dat late vaderschap. Want het is toch niet leuk als pa een tachtiger is als zoonlief voor het eerst een biertje met hem mag gaan drinken? Toch, in het geval van rocksterren zou het ook een voordeel kunnen zijn.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden