null Beeld

BoekrecensieThriller

Was er niet ook een dode wolf gevonden, dan hadden de lijken weinig aandacht gekregen

De slim opgebouwde thriller van The Bridge-bedenker Hans Rosenfeldt vraagt om een vervolg.

Monique de Heer

Van de bedenker van tv-series als The Bridge en Marcella (te zien op Netflix) kan de lezer het nodige geweld verwachten. Wolfzomer begint met een mislukte drugsdeal in het noorden van Zweden. Zeven mannen, een vrouw, twee tassen met geld en een tas vol amfetamine komen bij elkaar op een verlaten plek in het bos. Een van de mannen denkt slimmer te zijn dan de anderen, een beproefd recept voor mislukking.

De Finse politie vindt kort daarop de lijken maar er zou niet veel aandacht aan zijn besteed als er verderop geen wolf was vergiftigd. De dieren zijn beschermd en als er een dode wolf wordt gevonden, wordt er autopsie gedaan. In de maag worden menselijke resten gevonden. Maar waar is dan de rest van het lichaam? Rechercheur Hannah Wester mag het met haar team uitzoeken.

Hans Rosenfeldt Beeld Anders Thessing
Hans RosenfeldtBeeld Anders Thessing

Hans Rosenfeldt schreef onder andere de Bergmankronieken met Michael Hjorth. In deze solothriller heeft de Zweed een leuke vondst voor de lezer: de stad Haparanda kijkt als een persoon toe. Haar lange geschiedenis kent veel drugsdeals en geweld. Ze ziet haar burgers opstaan, hoe ze door toevalligheden bij de zaak betrokken raken. De vele stuurloze jongemannen. Hoe de keuze van de een, de ander kan beïnvloeden. En hoe Hannah Wester een levensgevaarlijke tegenstander vindt in een jonge vrouw en behoorlijk in de war raakt. Deze slim opgebouwde thriller vraagt om een vervolg.

null Beeld

Hans Rosenfeldt
Wolfzomer
Cargo; 396 blz. € 20,99

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden