Waar liggen de grenzen van Europa eigenlijk?

19.00, Nederland 2

Aan de vooravond van de Europese verkiezingen brengt de NCRV Europa in 10 ergernissen. In deze tweeënhalf uur durende live-uitzending, gepresenteerd door Ghislaine Plag, laat de NCRV zien waaraan en waarom Nederlanders zich zo ergeren aan Europa.

’Nederland betaalt zich blauw aan Europa’, ’De Polen pikken onze banen in’ en ’We verliezen onze identiteit’. Europa in 10 ergernissen presenteert de uitslagen van een groot onderzoek in samenwerking met Stand.tv. Welke ergernis is het grootst onder de Nederlanders?

Een van de hoofdgasten in deze 100% politici-vrije uitzending, journalist Yoeri Albrecht, kan zich in een aantal ergernissen vinden: ’Die verhuizing naar Straatsburg is belachelijk. Het Europese parlement is het schoothondje van Frankrijk geworden’.

Misdaadjournalist John van den Heuvel belicht de criminele bendes in Oost-Europa en NRC-correspondente Caroline de Gruyter vertelt over wat zich allemaal afspeelt in de Brusselse wandelgangen.

De NCRV-programma’s Man bijt hond en Netwerk leveren ook een bijdrage. Zo togen verslaggevers van beide programma’s met een kaart van Europa naar Turkije en de Amsterdamse Dappermarkt om te kijken of mensen weten waar de grenzen van Europa eigenlijk liggen.

En wat betekent de Europese regelgeving voor mensen die graag uit eten gaan? Een kok geeft een kijkje in de keuken.

Verder kan het publiek tijdens de uitzending de test doen ’Hoe Europees ben jij?’. Deze test is ook te maken op europa.ncrv.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden