null Beeld

Weekendtips

Van rasperformer Sven Ratzke tot psychologie in het theater

Maaike Bos

HOREN
SVEN RATZKE: VENUS & MARS

15 februari t/m 18 maart

Loepzuiver zingt de androgyne rasperformer Sven Ratzke songs die hem raakten, of ze nu door vrouwen (Venus) of mannen (Mars) gezongen werden. De Britse krant The Herald noemde hem een ‘cabaret supernova’ en Time Out Magazine in New York ‘een van de beste cabaret-performers van zijn generatie’. Na try-outs (in theaters in het land) volgt de première op 7 maart in ­Amsterdam. Sven-ratzke.com.

DOEN
ART ROTTERDAM

Van Nellefabriek, Rotterdam
t/m 12 februari

Laatste kans dit weekend: de 24ste editie van deze hippe Rotterdamse kunstbeurs. Naast 10.000 m2 kunst uit binnen- en buitenland zijn er activiteiten, pop-up shows en installaties. Zaterdagavond in De Doelen zindert Het KunstenaarsBal met optredens, theater en beeldende kunst. Fotofestival Rotterdam Photo is deel van de Rotterdam Art Week, net als de videoprojecties op de Euromast. Artrotterdam.com.

‘Een geweldig leerzame, confronterende en realistische voorstelling.’ Beeld
‘Een geweldig leerzame, confronterende en realistische voorstelling.’

ZIEN
PSYCHOLOGIE IN HET THEATER: DICHTERBIJ

t/m 13 oktober 2023

‘Een geweldig leerzame, confronterende en realistische voorstelling’, noemt een bezoeker deze voorstelling over liefdesrelaties. Simon en Eva hebben twee kinderen en lijken gelukkig, maar raken verzand in manipulatie en zelfbedrog. Hoe wenden ze een scheiding af? Nou, met de ­inzichten van Psychologie in Theater, een groep met gepromoveerde psychologen, theatermakers, wetenschappers, muzikanten en acteurs. Plan vooruit, is snel uitverkocht. Psychologieintheater.nl.

De ‘Freedom Dress’ van textielstukken uit islam, christendom en ­jodendom. Beeld Karim Adduchi, Freedom Dress, 2021. Collectie: Amsterdam Museum
De ‘Freedom Dress’ van textielstukken uit islam, christendom en ­jodendom.Beeld Karim Adduchi, Freedom Dress, 2021. Collectie: Amsterdam Museum

ZIEN
CONTINUE THIS THREAD

Karim Adduchi & Tess van Zalinge
Amsterdam Museum
17 februari t/m 3 september

Borduren, breien en patchwork ouderwets? Ontwerpers Adduchi en Van Zalinge verbinden hun werk met de historische textielcollectie van het Amsterdam Museum en met nieuwe handwerktechnieken van makers uit de stad. Zie Social [Distancing] Fabric vol gezichten, dat tweehonderd vrijwilligers borduurden tijdens de lockdown, of Freedom Dress van textielstukken uit islam, christendom en ­jodendom. Amsterdammuseum.nl.

Een vrijdagavond per maand brengt het Van Gogh museum met jonge makers zijn ruimtes tot leven. Beeld
Een vrijdagavond per maand brengt het Van Gogh museum met jonge makers zijn ruimtes tot leven.

DOEN
VINCENT OP VRIJDAG

Van Gogh Museum, Amsterdam
24 februari

Een vrijdagavond per maand brengt het Van Gogh met jonge makers zijn ruimtes tot leven. Thema: mijn gekozen familie. Een warme familiaire sfeer komt terug in de workshops en muziek van mode- en cultuurmagazine Alien Mag en online radiocollectief Stranded.fm. Speel familiespelletjes, laat oubollige familiekiekjes schieten, of kies een (tijdelijke) familie- en vriendschapstatoeage. Vangoghmuseum.nl.

HOREN
PODCAST DE GROENTJES

De natuur is nog in ruste, maar snoeien en vermeerderen kan al. Marius Kooij en Jurgen van Tolie nemen je in mee naar volkstuin Tuinwijck in Amsterdam. Ze praten, kijken en babbelen met mensen over de magie van een moestuin, onkruid, de kracht van dood hout en mulch of de lol van zeep ­m­aken van klimop. Podcastluisteren.nl/pod/De-Groentjes.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden