Soap & co

Van prinsen tot medaillewinnaars: niemand heeft nog zin in Donald Trump

President Donald Trump en first lady Melania Trump. Beeld Photo News

Het Witte Huis ligt onder vuur, constant. Als politieke tegenstanders, speciaal aanklager Robert Mueller en talkshowpresentatoren even door hun – uiteraard verbale – munitie heen zijn, staan showbizz, topsport en zelfs royalty paraat om de barrage onverminderd voort te zetten.

Actrice Jennifer Lawrence heeft zelfs even vrij genomen om de strijd aan te gaan met Donald Trump. Want ze mag het nog zo neutraal formuleren – ‘ik wil de jeugd interesseren voor de politiek’ – haar missie is Donald verjagen uit het Witte Huis. 

Daags na zijn verkiezing plaatste ze een manifest op internet dat eindigde met de oproep: ‘Laat dit het vuur zijn dat je voorheen niet had. Als je een immigrant bent, een andere huidskleur hebt dan wit, LHBTI+ bent of vrouw – wees niet bang, wees luidruchtig!’ 

De 27-jarige actrice, onder jongeren de populairste Hollywood-representant, zei onlangs tegen Oprah Winfrey dat ze hoopt op een gesprek met de president. Ze heeft haar woordje klaar en ze weet hoe het gaat eindigen: “Met een Martini in zijn gezicht.”

Pyeongchang

Met alle ballen op zijn baas zou vicepresident Mike Pence haast gaan denken dat hij buiten schot blijft, maar de eerder genoemde LHBTI+gemeenschap is hem niet vergeten. Kunstschaatser Adam Rippon weigerde hem te ontmoeten in het olympisch dorp in Pyeongchang. 

Adam is de eerste openlijk homoseksuele Amerikaan die een medaille won op de Winterspelen – ja, dat heeft tot 2018 moeten duren. Hij had geen zin om dat gedenkwaardige moment te delen met een man die gelooft dat homo’s bekeerd kunnen worden tot keurige hetero’s, en dat liet hij de vicepresident weten. 

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Adam Rippon tijdens de vrije kuur. Beeld EPA

Met zijn bronzen medaille is Adam automatisch uitgenodigd voor een huldiging in het Witte Huis. Maar ook voor die eer bedankt hij. “Ik weet hoe het voelt om een kamer binnen te gaan terwijl je weet dat je eigenlijk niet welkom bent. Ik organiseer liever een feest om mijn eigen gemeenschap te helpen.”

Prins Harry

De geraffineerdste aanval mag op het conto van de Britse prins Harry geschreven worden. In een radio-interview heeft hij laten doorschemeren dat hij graag zijn ‘persoonlijke vrienden’ Barack en Michelle Obama zou uitnodigen voor zijn huwelijk in mei. 

Tekst gaat verder onder de foto

Prins Harry en Meghan Markle Beeld AP

De huidige Amerikaanse president moest desgevraagd in een interview toegeven dat hij nog geen uitnodiging heeft ontvangen. Van de aanstaande bruid, de Amerikaanse actrice Meghan Markle, is bekend dat ze een hekel heeft aan de president. In 2016 noemde ze hem ‘een vrouwenhater, iemand die groepen tegen elkaar opzet.’

De president reageerde nog luchtig op de sneer uit Engeland. Meer last lijkt hij te hebben van voormalig Playboy-model Karen McDougall. Zij zegt dat ze in 2006 een affaire had met Donald, vlak nadat Melania bevallen was van zoon Barron. 

Van alle kanten

De First Lady lijkt deze beschuldiging serieus te nemen, want sinds het verhaal naar buiten kwam wordt ze nauwelijks samen met haar man gezien. Dit verhaal heeft ook meer gewicht dan al die andere geruchten over buitenechtelijke escapades van The Donald. Het werd namelijk opgetekend door Ronan Farrow, de zoon van Mia Farrow en Woody Allen, die ook het eerste artikel schreef over het wangedrag van filmproducent Harvey Weinstein. Aan dat verhaal was ook niets verzonnen en het zette de #metoo-revolutie in gang.

Het komt echt van alle kanten. Je zou bijna medelijden krijgen.

Bijna.

Harmen van Dijk is redacteur van Tijd. Wekelijks bespiegelt hij de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daar buiten. Lees hier meer afleveringen van Soap & Co. Reacties naar: h.vandijk@trouw.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden