The Voice-schandaal

TVOH-bandleider ontkent ‘met klem’ dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan aanranding

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Voormalig The Voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven gaat aangifte doen van aanranding tegen Jeroen Rietbergen, de bandleider van het programma.

ANP

Inmiddels heeft Wijnhoven via haar advocaat, Sébas Diekstra contact opgenomen met de zedenpolitie, laat de advocaat weten.

“Cliënte heeft lang getwijfeld over het doen van aangifte. Vooral omdat zij de schuld bij zichzelf heeft gelegd. Door alle ontwikkelingen ziet zij dat nu anders en durft zij eindelijk deze stap te zetten”, aldus Diekstra. “Hoewel cliënte zich nog altijd verplicht voelt om toe te lichten wat er precies allemaal zou zijn gebeurd en waarom zij daar zolang in mee is gegaan, heeft zij toch besloten om niet het risico te lopen een strafrechtelijk onderzoek te schaden. Mede hierom zal zij voorlopig niet meer inhoudelijk op de kwestie ingaan.’'

Jeroen Rietbergen ontkent “met klem” dat dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan de aanranding van voormalig The Voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven. Dat zegt advocaat Peter Plasman, woordvoerder van Rietbergen

Wijnhoven, die in 2018 meedeed aan The Voice, was eerder deze week te gast bij de talkshow Beau om over haar ervaringen te vertellen. Zij vertelde toen betast te zijn door Rietbergen. De zangeres was bang haar verhaal te delen omdat zij een contract heeft getekend waarin allerlei voorwaarden stonden omschreven die zij niet exact meer wist.

Ali B

Woensdag werd eveneens duidelijk dat er inmiddels twee aangiftes liggen tegen Ali B voor zedenfeiten. De rapper en coach van het tv-programma “betwist volledig dat hij enig strafbaar feit heeft gepleegd”, aldus zijn advocaat.

RTL stopt de samenwerking met Ali B gedurende het onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft een woordvoerder van RTL bevestigd aan het ANP.

De samenwerking met de rapper was al opgeschort voordat woensdag bekend werd dat er een tweede aangifte tegen hem was binnengekomen. Volgens RTL is die beslissing dinsdag genomen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden