Soap & Co

Toe aan een nieuwe uitdaging? Madonna zoekt een kok

Madonna vierde haar 58ste verjaardag (in 2016) in het La Guarida restaurant in Havana, Cuba. Beeld AP

Madonna is een vvip, een very VERY important person. En dus heeft ze personeel. Nu zoekt ze iemand die voor haar kookt. Is ze een leuke werkgever?

U kunt een beetje leuk koken, bent reislustig, heeft vage kennis van de koosjere keuken en behoefte aan een nieuwe uitdaging? Dan is dit misschien iets voor u: Madonna zoekt een privé-kok. En dat voor een jaarsalaris van een kleine ton in euro’s. 

Daarvoor hoef je niet eens haute cuisine op tafel te zetten. De Amerikaanse zangeres wil goede en gezonde familiemaaltijden voor haar en haar kinderen. En wat dat koosjer betreft: Madonna studeerde ooit fanatiek de Joodse mystieke leer kabbala en daar is het een en ander van blijven hangen. Maar al te serieus hoef je het ook niet te nemen: ‘De werkgever heeft geen koosjere keuken (met aparte uitrusting voor vlees/zuivel etc.)’, staat er in de personeelsadvertentie. 

De kok hoeft alleen de basisregels te kennen: ‘Nooit vlees en zuivel in één gerecht, geen varken en alleen vis met vinnen, geen schaaldieren’. Grappig genoeg zijn traditionele Amerikaanse gerechten en Japans eten populair in het gezin.

In de advertentie staat niet letterlijk dat Madonna de werkgever is, er wordt geworven voor een anonieme vvip – een very VERY important person – dat is een vip met heel erg veel geld. Deze omschrijving in combinatie met de dieetwensen en de standplaatsen Londen, New York en Lissabon zorgden ervoor dat de kenners snel doorhadden dat het de 60-jarige zangeres moest zijn die op een private staff-website zoekt naar een nieuw personeelslid. 

Regenbooggezin

Ze heeft al jaren een huis in Londen, waar ze woonde met haar ex-man Guy Ritchie. Hun zoon Rocco (18) woont daar, na een rechtszaak over de voogdij, bij zijn vader. New York is Madonna’s thuisbasis waar ook dochter Lourdes (21) woont. Sinds ruim een jaar resideert ze ook in Lissabon omdat zoon David (13) daar in de jeugdopleiding van voetbalclub Benfica is toegelaten. David is één van de vier kinderen die Madonna adopteerde in Malawi: in 2009 voegde ze na een vinnige rechtszaak dochter Mercy (12) toe aan haar regenbooggezin en vorig jaar kwam de tweeling Stella en Esterre (5) erbij. Madonna zet regelmatig familiekiekjes op Instagram.

Is Madonna een beetje een leuke werkgever? Uiteraard is ze veeleisend en het loopt niet altijd lekker tussen de ster en haar personeel. Een dieptepunt was 2009, toen in één keer vijf personeelsleden – twee kindermeisjes, twee persoonlijk assistenten en een chauffeur – hun ontslag indienden. Ze klaagden over een hoge werkdruk: Madonna verwacht dat iedereen 24 uur per dag paraat staat. 

Volgens het ene kindermeisje was haar verkering uitgegaan, omdat ze nooit vrij had. De ander moest gaan omdat ze geen Frans sprak en Madonna wil dat haar kinderen meertalig opgevoed worden.

De staf is trouwens ook niet altijd even makkelijk. In 2010 belden omwonenden van haar Londense residentie de politie omdat het personeel tijdens Madonna’s afwezigheid een karaokefeestje hield dat de hele nacht duurde. En ze zongen niet eens de liedjes van hun werkgeefster.

Daarover gesproken: het is alweer een poosje geleden dat Madonna muziek heeft uitgebracht. Maar ze werkt eraan. Volgend jaar moet er een nieuw album uitkomen met, hoe kan het anders na een jaar in Portugal, fado-achtige muziek.

Lees ook:

Madonna con bambino

Zelfs een ongenaakbare superster als Madonna heeft haar achilleshiel.

Mam, stop met Instagram!

Het valt soms niet mee om kind te zijn van een superster. De zoon van Madonna is er even klaar mee.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden